Veckans Digitala Check v.10

 

Veckans räckvidd #1

Över 144 800 underskrifter i skrivande stund

I samband med det uppmärksammade våldtäktsmålet startade @ninarungs ett upprop för en nationell utbildning för rättsväsendet. Namninsamlingen är uppe i över 144 800 underskrifter i skrivande stund och förhoppningsvis får den än mer spridning.

Läs mer på @ninarungs Instagram »

Veckans räckvidd #2

Damallsvenskan saknar kollektivavtal

I december 2022 publicerades en artikel på svt.se om att samtliga elitspelare på damsidan i Sverige står utan kollektivavtal efter att Elitfotboll Dam sagt upp det. Det gamla sades upp för att ett nytt ska skrivas – som det finns stor oro inför. Vissa förslag som har kommit in innebär att det nya avtalet skulle bli sämre än det tidigare (som skrevs för 10 år sedan). Flera svenska stjärnor har gått ihop i ett gemensamt upprop och fredagen den 3 mars publicerade @spelarforeningen en Reel på Instagram där de berättar att de har fått nog. Filmen har fått över 300K i räckvidd, över 3 000 gilla-markeringar och den har gett upphov till fler artiklar på ämnet.

Titta på filmen »

Veckans update

TikTok utökar till 10 min långa videos

TikTok har nyligen lanserat möjligheten att publicera videos som är 10 min långa. Vissa har redan fått uppdateringen och den kommer att lanseras över hela världen inom kort. Uppdateringen har blivit bemött med blandade reaktioner då många anser att appen är till för korta videos, medan andra ser möjligheter att skapa innehåll som kräver mer tid. Sistnämnda är också ett av TikTok:s syften. Det kommer förmodligen även öka möjligheterna för kreatörerna att tjäna pengar på sitt innehåll genom annonsering, likt YouTube, om TikTok genomför sådana lanseringar. Vi håller er uppdaterade!

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Vikten av sociala medier under lågkonjunktur

vårt senaste poddavsnitt nämner vi några fördelar med att hålla sig synlig på sociala medier under en lågkonjunktur. Den främsta anledningen handlar om att stärka varumärket för att vara top of mind, genom att bygga och behålla befintliga relationer med medarbetare, kunder och följare.

Hör oss prata mer om detta »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg