Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

10 miljoner användare firade genom att gå live!

Tillhör du en av de 10 miljoner Facebook-användare som gick live vid tolvslaget på nyårsafton? Under tolvslaget hade live-funktionen på facebook ett rekordhögt antal användare som slår alla andra dagar sedan den funktionen släpptes i maj. En ökning på hela 47 % av användandet av funktionen. Nyårsafton är den största dagen för livesändningar, så Facebook hade förberett sig bra på det ökade trycket av funktionen och användarna kunde ta del av roliga filter som förstärkte firandet av det nya året. Är livesändningar det nya sättet att umgås?

Läs mer om tolvslagets live-firande här

Veckans update

Snapchat till webben, eller?

Enligt en anonym källa som kallar sig själv ”Cheddar” arbetar Snapchat på ett verktyg som ska ta Snapchat-stories till webben. Verktyget som har namnet ”Stories Everywhere” ska låta användare se stories utan att behöva ha Snapchat-appen. Snapchat (Snap Inc.) själva har inte bekräftat detta. Snapchat Stories är inte gjorda för att delas och de försvinner efter 24 timmar. Skulle delade stories på webben då vara tillgängliga längre? Antagligen inte. Men vi väntar med spänning på hur det här utvecklas…

Läs med om ”Cheddars" uttalande här

Veckans spaning

11 heta digitala trender du bör ha koll på under 2018!

Jerry Silfwer, digital specialist på Dagens analys, har listat de 11 hetaste digitala trenderna för kommunikatörer och marknadsförare under 2018. Listan består av allt från elitvloggare till djupt innehåll. Vi kommer att se ett ökat gap mellan de som lyckas nå ut med rörlig bild och de som bara försöker, därav namnet elitvloggare. Tack vare 2018:s teknik kommer det vara möjligt för vloggarna att producera rörligt innehåll av extremt hög kvalitet.

Se Silwfers lista på de hetaste digitala trenderna här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg