Vass Kommunikation ledarskapsutveckling vass akademi

Mattias Dröschmeister driver Artisan Bread, ett hantverksbageri med café i Karlstad. Bolaget har expanderat med hög takt sedan starten för fem år sedan och idag är de drygt 20 anställda med en omsättning på 10 miljoner. Att växa medför en del utmaningar med sig, inte minst som ledare.

– Som ledare saknade jag tillit och förtroende från personalen. Jag jobbade mycket men det kändes aldrig tillräckligt och jag upplevde det som att personalen varken såg eller uppskattade min insats. Personligen var jag vilsen i min roll och jag hade inte tillräcklig dialog med mina medarbetare. Det var en stor utmaning, inleder Mattias.

Vidare beskriver han att det inte fanns någon panik i luften utan snarare en vilja att åtgärda situationen innan den eskalerade. Mattias var på jakt efter en person som kunde utmana och ställa honom mot väggen, vilket var något han saknat i tidigare ledarskapscoachning.

– Jag hade länge varit omgiven av ja-sägare och jag behövde någon som kunde vända upp och ned på saker och ting. Jag blev rekommenderad att kontakta Jenny när jag beskrev min situation för en nära bekant, fortsätter Mattias.

 

En coach som vågar utveckla och utmana

Det inledande telefonsamtalet med Jenny pågick i drygt en timme och det skapade gnistor hos Mattias att vilja anlita Jenny som ledarskapscoach genom CHECK!.

– En av Jennys styrkor är att hon vågar utmana mig och ställa obekväma frågor. Utöver det ser hon tydligt vilket behov som finns i olika situationer och hon anpassar sig snabbt.

Det är en av flera anledningar till att Mattias efter endast fyra träffar upplever att hans förväntningar har uppfyllts. Ledarskapsutvecklingen fick honom att ändra perspektiv i sitt arbete.

– Upplägget var väldigt bra för mig och mina utmaningar. Konkreta modeller och metoder har gett mig flera aha-upplevelser vilket har varit otroligt häftigt att få uppleva!, berättar Mattias.

 

Vasst ledarskap signerat CHECK Akademi

Något som Mattias vill poängtera är vikten av att vara beredd på en resa. Om man inte vill genomgå en sådan process blir det tufft, men vill man så finns förutsättningarna!

– Det är viktigt att inte gå in med förväntningen att Jenny kommer att göra ens jobb! Jag har löst mina egna problem men hon har varit en stöttepelare längst vägen. Det krävs en insats men det här har hjälpt mig otroligt mycket och jag kan absolut rekommendera andra att ta det där inledande samtalet med Jenny. För mig har det gett bestående effekter och resultat, säger Mattias.

Avslutningsvis kan Mattias konstatera att han absolut kommer fortsätta utveckla sig själv som ledare.

– Ledarskapsutvecklingen har gett mig ett starkare självförtroende och jag har blivit tryggare som ledare. Nu vet jag min roll och känner att jag gör nytta som gynnar bolaget och medarbetarna. Man blir aldrig fullärd och jag är nyfiken på nästa session med Jenny!, avslutar Mattias.

 

Mattias berättar om utvalda konkreta resultat efter ledarskapsutbildningen;

  • Förändrade arbetsuppgifter genom modet att våga förändra
  • Ökad kontakt med personalen i bageriet
  • Ökad produktion
  • Färre utmaningar med nyckelpersonal
  • Mer kött på benen kring ledarskap
  • Ökat självförtroende

 

Intresseanmälan

Fler blogginlägg