VK-Blogg-Instagram-story-nya-typsnitt

Har du hunnit leka runt med Instagrams nya typsnitt? Det har vi! Under sommaren lanserades nio nya typsnitt som kan piffa upp din story – perfekt för dig som vill skapa stilrent, lekfullt och intressant innehåll direkt i Instagram-appen!

De nya typsnitten erbjuder ett brett typografiskt spektrum, vilket är en viktig del av ett företags visuella identitet. Fundera över om din profil gör sig bäst i klassiska seriffer, iögonfallande outlines eller kanske minimalistiska sans-seriffer. Uppdateringen erbjuder även nya bakgrunder till varje typsnitt med varierande stil. Dessa kommer du åt genom att trycka på “A”. Pröva dig fram för att hitta din nya favorit och var inte rädd för att kombinera ett eller två typsnitt för att skapa intresse hos din följarskara.

Addera ytterligare typsnitt och symboler till Instagram

Typsnitt från Unicode Text Converter

Har du högre typografiska ambitioner än vad Instagram erbjuder kan du ta en titt på hemsidan Unicode Text Converter för att ännu fler typsnitt. Du skriver in din text på hemsidan, väljer ett typsnitt som du gillar och kopierar och klistrar in direkt i storyn!

Kreativa typsnitt med appen Fonts

Vi vill även tipsa om appen Fonts som du hittar på App Store. Du klarar dig en bra bit med gratisversionen och appen stödjer till viss del å, ä och ö. När du laddat ner appen laddas typsnitten in i tangentbordet och du får en smidig åtkomst från flera sociala mediekanaler. Perfekt när du ska publicera en story eller ett inlägg! 

Symboler till sociala medier med Messletters

För att krydda ditt innehåll lite extra vill vi även tipsa om hemsidan Messletters där du finner symboler och dekaler. Likt ovan kan du smidigt kopiera och klistra in symbolerna i din story. 

Lycka till!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg