Vass-Kommunikation-Johanna-Engstrom-Helena-Engstrom-5-arsjubileum-webben

Hur gör ni era medarbetare delaktiga i innehållet till sociala medier? Nu i sommartider när det blir lugnare tempo är det perfekt att använda tiden till att låta medarbetarna vara med i den kreativa processen genom medarbetarintervjuer, stories och aktiviteter där ni tillsammans skapar innehåll till sociala medier.

Är det en god idé att publicera innehåll på sociala medier under sommaren eller inte? Vi på CHECK! rekommenderar starkt att fortsätta hålla lågan uppe under sommaren, men med lättsammare innehåll. Genom att involvera era medarbetare kan ni skapa innehåll som är personligt och intresseväckande.

1. Involvera medarbetarna i den kreativa processen

Vi på CHECK! har employer branding som hjärtefråga och en stor del av det är att engagera, involvera och motivera medarbetare genom att göra dem delaktiga. Av den anledningen gör ni helt rätt i att skapa innehåll tillsammans, det stärker dessutom teamkänslan!

2. Skapa medarbetarintervjuer

Medarbetarintervjuer är ett perfekt sätt att involvera era medarbetare och detta kan göras på många olika sätt. Vår favorit är att ta fram tre snabba frågor som utgör ett lättsamt format i sociala medier. Blanda professionella frågor med personliga och lättsamma för att skapa dynamik i texten. En enkel filmproduktion som fungerar med såväl mobil- som systemkamera gör intervjun än mer levande.

3. Dela med er av smultronställen

Ett annat hett tips är att låta varje medarbetare dela med sig av ett smultronställe i Sverige. Detta kan ni göra en kreativ serie av för att samtidigt lyfta era medarbetare och de olika roller som finns på bolaget.

4. Hur laddar medarbetarna upp batterierna under sommaren

Ett dopp i havet och solens strålar kan fylla vem som helst med energi – därför uppmuntrar vi på CHECK! härarbete vilket innebär att medarbetarna arbetar där de är som mest kreativa. Under semestern däremot har vi 100 % fokus på återhämtning och att fylla på med kreativitet genom andra sommaraktiviteter än jobb ute i solen!

Om ni har frågor om hur ni kan få era medarbetare involverade är ni varmt välkomna att höra av er till oss! 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg