Skapa engagemang och delaktighet under distansarbete

 

Hemarbete är en del av vår vardag, och det gäller att vi hittar kreativa sätt för att skapa gemenskap och delaktighet på distans. Vi på CHECK! ger er tips och inspiration på hur ni som företag kan skapa engagemang genom sociala medier;

1. Takeover på Instagram

Genom att involvera medarbetarna kan ni ge en inblick i hur ni som företag jobbar under distansarbete. Vår rekommendation är att inleda med en genomgång för att ge förutsättningar, verktyg och inspiration till era medarbetare. Det skapar även en röd tråd och enhetlighet i innehållet. En takeover på Instagram går att göra utifrån flera upplägg fördelat på dagar eller veckor. Medarbetarna kan exempelvis ha en dag var för att visa dagliga arbetsuppgifter, kunduppdrag och teamaktiviteter. På så vis får följarna möjlighet att lära känna människorna bakom varumärket!.

2. Stegtävling

Vi på CHECK! gillar att tävla i det mesta, och en stegtävling är ett bra sätt att få in den dagliga motionen bland medarbetarna och uppmana alla att röra på sig. Vi använder appen Social Steps där vårt team ansluter sig och motiverar varandra till daglig motion. Det går att sätta upp mål på individ- och gruppnivå, samt utmana fler genom att dela aktiviteten i sociala kanaler. Varför inte utmana kunder, partners eller leverantörer!?

3. Digitala träningspass

Ett digitalt träningspass tillsammans med dina kollegor är enklare än vad du tror. Det finns mängdvis med färdiga träningspass på YouTube som kan delas via länk så att ditt team kan köra ett pass tillsammans – en halvtimme räcker gott och väl! Eller om ni lyckligtvis har en träningsintresserad kollega som vill leda ett pass? Det finns flera alternativ, genom att dela med er i Stories kan ni inspirera fler till att träna. Ett knep är att spara kortare träningspass i Highlights för att era medarbetare ska kunna hitta passen i efterhand. Ni kan exempelvis lägga upp Highlights i stil med “Ergonomiövningar”, “Magövningar” och “Yoga”.

4. Din tur-dekalen på Instagram

Med dekalen “Din tur” kan ni skapa delaktighet via Stories, exempelvis “Hur ser din arbetsdag ut” eller så enkelt som “Dagens kaffe”. Sedan får varje medarbetare lägga upp ett svar på händelsen på sitt eget konto. Dekalen fungerar oavsett hur många anställda ni är i bolaget. Var kreativ – utgå från vad du skulle inspireras av!

Kan du komma på fler sätt att skapa delaktighet genom sociala medier?
Vi bollar gärna idéer!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg