så-skapa-du-en-egen-GIF

Vi på CHECK! vill dela med oss av ett roligt tips som kan göra dina storys mer levande – egna GIF:ar. Med hjälp av hemsidan Unscreen kan du snabbt och enkelt skapa en GIF av ett roligt filmklipp som du sedan kan använda på Instagram Stories.

Steg 1: Spela in filmklipp på din telefon

För att skapa klockrena GIF:ar börjar du med att spela in olika filmklipp på din telefon där du gör en enkel rörelse, förslagsvis pekar upp, ner eller åt sidan. Du kan även addera rekvisita för att symbolisera ditt yrke, som i vårt fall systemkamera eller mobiltelefon. För bästa resultat bör du stå mot en enfärgad vägg. Klippen bör inte vara för långa då syftet med GIF:en är att den ska hinna loopa ett par gånger innan storyn tar slut, sikta på 1-3 sekunder.

Steg 2: Ladda upp filmen på Unscreen

Gå in på unscreen.com och välj “Upload clip” för att ladda upp din valda video, hemsidan tar bort bakgrunden på några sekunder. När hemsidan laddat klart kan du scrolla ner på sidan för att komma åt pilen bredvid knappen “Download”. Pilen öppnar en flik med tre alternativ, välj “GIF”. Nästa steg är viktigt: välj “Visa” och inte “Hämta”, eftersom du vill få upp GIF:en i en ny flik. I den nya fliken finns inga synliga alternativ – utan du behöver dubbelklicka på bilden för att få upp alternativet “Lägg till i bilder”.

Steg 3: Infoga din egen GIF på Instagram story

GIF:en ska nu ligga i kamerarullen i videoformat. Det sista steget är att infoga den till Instagram (GIF:en kommer inte ligga bland övriga GIF:ar i appen utan finns i kamerarullen). Påbörja din story och välj vilken bakgrundsbild du vill ha. Gå sedan ur appen till “Bilder” och kopiera din GIF genom att trycka på dela-knappen i bildmappen (den lilla fyrkanten längst ner till vänster). Svep tillbaka till Instagram och klistra in GIF:en. Du kan upprepa detta steg flera gånger för att infoga flera GIF:ar på din story.

CHECK!s GIF:ar

High Five

Perfekt att använda efter en lyckad dag hos våra kunder

Svep åt höger

Vi använder denna när vi visar some-tips i stories.

Dold talang

Johanna visar sina kunskaper i jonglering, vi har roligt på jobbet!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg