Jenny Johansson är ledarskapscoach och projektledare på CHECK! och driver podcasten Vardagens Ledare. I varje avsnitt intervjuar Jenny inspirerande ledare som delar med sig av erfarenheter och tips. Nedan delar Jenny med sig av en personlig upplevelse om hur Vardagens Ledare bidragit till andras utveckling inom ledarskap. 

Jag vet att det är bra för ledare att inspireras av andras ledarskap – och därför startade jag podden Vardagens Ledare år 2016. När man möter motgång är det lätt att börja fokusera på sina svagheter istället för sina styrkor, och man sitter ofta själv med sina tankar och känslor. Detta gör att man i sin tur inte alltid är så tuff och stark som man vet att man skulle behöva vara – något som också gör det lätt att börja tänka negativt. 

Här behöver vi hjälp. Vi behöver främst hjälp av oss själva, men även av varandra. Tillsammans blir vi starkare! Det kan vara skönt att få tips av andra ledare som varit i samma sits som en själv och få lyssna på personer som har haft liknande erfarenheter. Det är lätt att uppleva sina egna tankar och känslor som lite larviga och då är det fantastiskt bra att få höra hur någon annan har gjort för att ta sig framåt. 

Det krävs dock en insats för att ta sig framåt och för att få saker som man själv vill ha det. Det krävs ytterligare en insats för att tänka positiva tankar och kunna se sina styrkor. Vid motstånd är det alltid lättare att börja tycka synd om sig själv och tycka att andra gör saker bättre. Därför är jag glad över att ha fått fin feedback på Vardagens Ledare av Anneli Arvidzon – att min podd kunde bidra till att hjälpa henne ger mig massor av energi. Jag ser upp till henne och hennes styrka att ta sig framåt trots att motgången hon stötte på var ganska stor. 

Stort tack Anneli att du tog dig tiden att berätta detta för mig!

Nedan ser ni Annelis mail till mig, som jag fått tillåtelse att publicera:

"Hej Jenny.

Fick via tidningen VD upp ögonen för din podd och vill ge dig feedback. Har varit verksam på Sandhamn Seglarhotell som receptionschef – ett arbete som jag sökte och tackade ja till som ett strategiskt beslut att själv fortsätta göra karriär. Det visade sig efter två månader att företaget skulle göra en omfattande verksamhetsförändring och mina arbetsuppgifter blev inte alls så som det var tänkt eller överenskommet. 

Den 24 februari blev jag uppsagd och arbetsbefriad en månad. Det var både en befrielse och förfärligt. Förfärligt för att jag redan efter en månad efter att jag börjat förstod att jag tagit ett felaktigt beslut för mig själv och redan då började söka nytt arbete och utan resultat. Att bli arbetslös var skrämmande i min ålder och bransch. Under den månaden jag varit arbetsbefriad har jag strukturerat min dag som en arbetsdag, bl.a. med träning, podcast, läsa böcker, söka arbete, uppdatera min cv.

Har lyssnat på alla dina podcasts – Vardagens Ledare – och fått så mycket inspiration och tips. Det gav min vardag ett värde och fick mig att se ljust på framtiden och fortsätta tro på mig själv och mina kunskaper. Den 10 april började jag en ny anställning och har nu börjat lyssna om på vissa avsnitt och ser nu fram emot att få använda flera av tipsen i min nya roll som Operations Manager på StayAt hotell i Bromma. 

/Anneli Arvidzon”

Återigen stort tack!

Trevlig lyssning till er som ännu inte har lyssnat!

Intresseanmälan

Fler blogginlägg