Kriget i Ukraina – ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

 

Den 24 februari 2022 – en mörk dag som skrivs in i historien. Våra tankar går till alla som drabbas av den ryska invasionen i Ukraina. Vi finner inga ord för det som har hänt de senaste dagarna i landet. Tack vare hjälporganisationer såsom SOS barnbyar, Röda korsetUNICEF, Läkare Utan Gränser, UNHCR som finns där kan de bistå med stöd och hjälpa de hundratusentals människor som är på flykt och kämpar för att sina liv! Ingen kan göra allt – däremot kan alla göra något genom att bidra med valfritt belopp till organisationerna. Om du är bosatt i Stockholm kan du via organisationen Refugees Welcome Stockholm välja att anmäla dig som volontär. Som volontär kan du kan bidra med boende, matlagning eller liknande för människor som är på flykt. Varje insats är livsviktig!

Så kan du hjälpa människorna i Ukraina:

  • SOS barnbyar stöttar barn och familjer i Ukraina. Swisha 123 320 07 14 för att bidra till deras värdefulla arbete på plats. 
  • Röda korsetbidrar med mat, sjukvård och sjukvårdsmaterial för behövande på plats. Swisha 900 80 79 för att bidra med en värdefull gåva.
  •  UNICEF arbetar med skydd för drabbade barn i Ukraina. Swisha 902 00 17 för att stötta deras arbete. Ange “Ukraina” i meddelandet.
  • Läkare Utan Gränser ser till att alla drabbade får sjukvård på plats. Swisha 900 60 32 för att stötta deras gedigna arbete. 
  • UNHCR – arbetar med andra FN-organ och frivilligorganisationer för att hjälpa människor på plats. Swisha 900 16 45 för att bidra till deras livsviktiga arbete.

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg