Vass Kommunikation praktikant kommunikationsbyrå

I början på 2019 skrev Maja Nilsson ihop ett mail som var början på flera månader av inspiration, kunskap och kommunikation. Maja upptäckte den Stockholmsbaserade kommunikationsbyrån CHECK! på Instagram och kontaktade byrån i hopp om att få praktisk branscherfarenhet som komplement till hennes mer teoretiska studier på Stockholms universitet. Den 9 september samlades team CHECK! för att tacka av Maja efter de senaste månadernas praktik.

– Jag är stolt över mig själv som vågade ta steget ut på fältet och glad över att jag har fått göra en praktik hos just CHECK!, inleder Maja.  

Vidare beskriver hon CHECK! som ett inkluderande bolag där hierarki inte existerar. Idéer och kreativa initiativ uppmuntras samtidigt som struktur och effektivitet präglar kommunikationsbyrån. Hennes låga förväntningar om att koka kaffe och endast göra research överträffades av varierande arbetsuppgifter och en självklar del av team CHECK!.  

– Ingen dag är den andra lik på CHECK!. Det är högt i tak och jag kände mig som en i gänget från första dagen. Företaget inklusive kunder, samarbetspartners och medarbetare utstrålar härlig energi, beskriver Maja.

Struktur är ett av ledorden på kommunikationsbyrån

En lyckad praktikperiod ställer krav på såväl praktikanten som praktikplatsen eftersom det är en period som ska gynna samtliga parter. Det är viktigt att ha en närvarande handledare som dedikerar tid till att gå igenom uppgifter, kunder och projekt. Enligt Maja är struktur ett av ledorden på bolaget. 

– Deras struktur gör det enkelt att kunna arbeta på egen hand och alla projekt inleds med tydliga genomgångar. I början av sommaren expanderade bolaget genom att anställa ytterligare två medarbetare vilket inleddes med en omfattande intern workshop. Jag var en given deltagare på den workshopen, alla har samma förutsättningar och det kändes häftigt att känna sig så delaktig, fortsätter Maja.

Kommunikation för alla branscher

En av de största utmaningarna hon upplevde under sin praktikperiod var att sätta sig in i branscher hon tidigare varit helt främmande inför. Byrån har kunder inom alla olika branscher och det är inte ovanligt att ena dagen fotografera fiskar till Nordens ledande fiskgrossist och andra dagen producera employer branding-material till Volkswagen Group Sverige AB.  

– Jag har fått mer självförtroende i att jag klarar av att arbeta inom kommunikationsbranschen och utmaningarna bidrar till erfarenheter som jag kommer ha nytta av i framtiden, fortsätter Maja.

En vass praktikplats

Det som började med ett mail om att få uppleva en vanlig dag på en kommunikationsbyrå och koka kaffe slutade i en flera månader lång inspirerande och givande praktik. Det framgår tydligt vad Majas praktikperiod har genomsyrats av.

– Allt från de många olika uppdragen till interna mötena och teamaktiviteter har varit roligt och givande. Jag rekommenderar definitivt CHECK! som praktikplats!, avslutar Maja.

Intresseanmälan

Fler blogginlägg