vasskommunikation-best-company-blogg-sweden

Det är dags för oss att poppa champagnen och fira! Vi är oerhört stolta över att vår blogg för tredje året i rad är utnämnd till en av de 30 bästa företagsbloggarna i Sverige! Utöver CHECK! finns även andra inspirerande företag med på listan – bland annat NCC, Apsis och Svea. 

Varje år publicerar expervalet.se en lista med de 30 bästa företagsbloggarna i Sverige som utnämns baserat på tre kriterier; värdeskapande, uppdatering och bloggens övergripande design. Vi kan inte annat än att fyllas med glädje när vi läser Expertvalets motivering:

Ännu ett år listas CHECK!s blogg som en av Sveriges bästa företagsbloggar. Veckans Digitala Check är en serie som de publicerar nästan varje vecka. Det är en mycket uppskattad serie som kanske inte strikt innehåller nyheter för företag, men det är både underhållande och nyttig att läsa för dig som vill vara uppdaterad om de senaste trenderna. Utöver sina veckoliga uppdateringar har de även väldigt matnyttiga inlägg om digital marknadsföring med sin egna spinn. 

Varför har vi en företagsblogg?

Vi lever som vi lär och genom vår företagsblogg kan vi förmedla vår passion för det vi arbetar med varje dag. Det är den största anledningen till att vi har valt att satsa på vår företagsblogg. Den ger oss möjlighet att skapa ett eget uttryck och genom den kan vi visa att vi är ledande i branschen.

Genom till exempel Veckans Digitala Check är vi alla delaktiga i att ta fram relevanta nyheter till våra specifika ämnen; Veckans snackis, Veckans update och Veckans spaning. Det gör att alla i teamet är på tå och uppdaterade om trender och diskussioner på sociala medier. Vi skapar en intern samverkan kring något som ger oss alla kunskap.

Genom de här åren har vi sett ett ökat resultat av inkommande leads tack vare strategiskt arbete med sökoptimering, vilket tacksamt har gett oss fler affärsmöjligheter. 

Vi ser bloggandet som mer än en uppgift, vi har ett större syfte och skapar mervärde för våra läsare genom att bidra med kreativt och värdeskapande innehåll. 

Vill du också komma igång med en företagsblogg till ditt företag?

Nedan presenterar vi fem konkreta tips för att komma igång!

  • Hitta ett högre syfte! Till exempel att skapa engagemang internt, bjuda på kunskap, synliggöra dina medarbetare eller liknande.
  • Utse en ansvarig som ser till att syftet uppnås och att deadline hålls. På så sätt kan ni se till att uppdateringen är kontinuerlig.
  • Skapa en tydlig struktur! Kanske ge alla medarbetare möjlighet att skriva varsitt blogginlägg om sitt kompetensområde.
  • Utgå från det som er målgrupp googlar på. På så sätt kan ni se till att innehållet i bloggen är intressant för läsarna. Googla själv och hitta det som söks mest.
  • Sätt igång idag! No time like the present!

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg