Få saker är så effektiva som att kommunicera med video i sociala medier. Det är inte bara det att algoritmer premierar video och livesändningar, utan mottagaren får även en bättre förståelse för det ni vill kommunicera.

Rörligt är attraktivt

Det är bara att gå till dig själv när du scrollar i flöden på sociala medier. Vad fastnar du först för i flödet? Vi är säkra på att svaret på den frågan är film. När något rör på sig dras blicken automatiskt till det, det är en instinkt som ligger djupt rotad i människans natur. Med rörligt i din kommunikation kan du använda dig av både text, bild, musik i viss mån och andra grafiska element för att berätta det du vill säga.

Stick ut med rörligt material

Med tanke på den stora mängd budskap som hela tiden sköljer över oss i digitala kanaler är det lätt att förstå vikten av rörligt innehåll. Men det betyder inte att det räcker att lägga upp en video och hoppas på ett önskat resultat. Det är inte så enkelt.

Kontinuitet och tydlighet

För att lyckas med marknadsföring i sociala medier krävs det att ni jobbar kontinuerligt och med en tydlig plan. Video ska vara en del av er innehållsmarknadsföring och ha ett tydligt syfte. Det är inte bara att lägga upp en video och tro på att ”nu händer det”.

Anpassa efter kanal och kommunicera rörligt

Vi på CHECK! arbetar dagligen med video i sociala medier, dels för våra kunder men även för oss själva. Både genom innehåll och som annonsinnehåll. Då vi har kunder i de flesta kanaler har vi stor förståelse kring rörligt som är kanalanpassat. För det vet du väl, att en video som är producerad för Facebook kanske inte fungerar lika bra på exempelvis Twitter. Eller det största nono, en reklamfilm avsedd för traditionell TV funkar nästan aldrig på Facebook, även om den kostat 1,5 miljoner kronor att producera.

Det är klart att ni ska ha rörligt i era digitala kanaler, vi hjälper gärna er med det. Med allt från ideér, manus och inspelning till klippning, publicering och annonsering – och allt däremellan!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg