rikta annonsering på LinkedIn och träffa rätt målgrupp

LinkedIn har över 500 miljoner medlemmar som är fördelade på över 200 länder. Hela 80 procent av alla dessa användare är ansvariga för företagsbeslut. Nätverket har över tio miljoner jobb listade och cirka nio miljoner företag är knutna till tjänsten. Det innebär att det finns stora möjligheter för företag att nå ut, och genom annonsering kan ni rikta er marknadsföring mot er önskade målgrupp.

Vad gör LinkedIn unikt?

Det som är unikt för LinkedIn är att profilerna innehåller betydligt mer information jämfört med vad som finns på våra privata profiler på exempelvis Facebook. Alla dessa användare har specificerat sina yrkestitlar och jobbeskrivningar, såväl nuvarande som före detta. LinkedIn är en värdefull yta att vända sig till för den som vill nå personer från en viss yrkesgrupp, inom vissa positioner eller med erfarenheter från en specifik bransch. Det är även en effektiv plattform för att nå direkt till beslutsfattare på företag.

Hur skapar man lyckade kampanjer på LinkedIn

Annonser kan vara utformade och producerade enligt rekommenderade metoder men om syftet inte är tydligt och välformulerat blir det svårt att uppnå resultat. För att kunna skapa en lyckad kampanj behöver ni därför ha en förståelse för er målgrupp och en tydlig målsättning. Vad är syftet med er annonsering? Vill ni driva trafik till hemsidan? Vill ni få ökad räckvidd? Ska varumärket bli känt? Vill ni skapa dialog och interaktion med era kunder? Ska försäljningen öka? Listan kan göras lång och desto fler svar ni har på frågor som ovan desto lättare kan ni skapa en lyckad annonskampanj.

Nå er målgrupp på LinkedIn

Sammanfattningsvis, om ert företag vill nå en viss yrkesgrupp eller personer med erfarenhet av en viss bransch, är en annons på LinkedIn en bra idé.

Lycka till!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg