Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Black Friday

Black Friday har varit ett faktum hela veckan och det har synts i kampanjer, mailen, på stan och inte minst över hela internet. De flesta har haft sina bästa rabatter på hela året medan andra inte har några rabatter alls. En av dem är Systembolaget som tog till vara på chansen att göra en fyndig kampanj. Vår filmproducent Christian snappade snabbt upp kampanjen när den dök upp på sociala medier och gjorde ett twitterinlägg. På bilden hade Systembolaget skrivit “Just Friday. Total avsaknad av reapriser. Nattstängt. Ingen cykel på köpet. Ett annorlunda sätt att sälja på.” Många tyckte detta var roligt och Christians tweet retweetades flitigt.

Bild: Twitter

Läs mer om kampanjen här

Veckans update

Spara dem till senare…

Twitter har börjat testa en ny funktion som tillåter användarna att spara tweets till senare. Funktionen kallas bokmärken. De har upptäckt att det är svårt att hänga med och läsa allt när feeden är full med tweets. Därför ska man nu kunna flagga en tweet för att kunna läsa den senare. Dina flaggade tweets är helt privata, det är alltså ingen mer än du som vet att du sparat den som ett bokmärke. Kanske kan detta leda till att räckvidden breddas och engagemanget för varje tweets höjs då fler hinner se den innan den försvinner i mängden.

Bild: Wersm

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Facebook utmanar YouTube!

YouTubes Studio app ställs nu inför en utmaning. Facebook har lanserat Creators app. Appen är designad för att göra det lättare för användarna att hantera sina videokanaler på Facebook. Man kan bland annat lägga till intros, outros och grafiska ramar för att live-sändningarna ska se mer officiella ut. Appen ger möjlighet att kunna se statistik på filmklippen man lagt upp, där bland annat vilka som sett dem är en del av statistiken. Android-versionen kommer inte att vara tillgänglig förrän någon gång under de kommande månaderna men iOS-versionen har redan lanserats globalt.

Bild: MarketingLand

Läs mer om appen här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg