Veckans Digitala Check v.40

 

Veckans snackis #1

29/9-21 – ett datum som går till historien

Sedan mars 2020 har vi levt med pandemin, restriktioner och social distansering. Och nu öppnar Sverige upp igen, nästan helt utan restriktioner men med allmänna råd. 29 september 2021 hörni! Det är numera tillåtet att kolla på fotboll från fullsatta läktare, dansa på klubbar in på småtimmarna och njuta av kulturella evenemang. Vi ska tillbaka till det gamla normala. På sociala medier delas många tankar kring huruvida det är fantastiskt att få tillbaka livet, eller om man faktiskt kommer att sakna social distansering. Vad tycker du? Är du sugen på en längre utläggning kring vad vi tycker – tune in på veckans poddavsnitt!

Läs mer om nuvarande råd och rekommendationer här! »

Veckans snackis #2

“Sorgen har inga färger”

Torsdagen den 23 september nåddes vi av den fruktansvärda och tragiska nyheten att tre unga tonårskillar hade gått bort i en trafikolycka. De var trogna AIK-supportrar och på väg till lagets bortamatch i Kalmar när olyckan skedde. Under den gångna veckan har idrottssverige slutit upp med varandra för att hedra pojkarna på olika vis – initiativ som har tagit stor plats på sociala medier. AIK-supportrar genomförde en marsch till Friends Arena i deras ära, flera matcher har inletts med en tyst minut och en minnesplats har skapats utanför arenan. På minnesplatsen syns inte bara svart och gult, utan ett hav av alla olika färger. Hela supportersverige visar sitt stöd med budskapet – “sorgen har inga färger”.

Alla våra tankar och all vår omtanke går till de anhöriga.

Läs mer om den tragiska olyckan här »

Veckans update

TikTok testar en ny funktion för flödet i profilen

Om det är en app som ständigt ligger i framkant när det kommer till nya funktioner och uppdateringar är det TikTok. För närvarande håller de på och testar en ny funktion som gör det möjligt att “pinna” utvalda videor i flödet för din profil. Vad innebär då att “pinna”? Jo, du kan helt enkelt fästa de videor som du anser vara mest relevanta för din profil, så att de visas högst upp när en användare klickar in på ditt flöde. En fördelaktig funktion framför allt för företag som exempelvis kan highlighta de klipp som är av störst vikt för nya följare!

Klicka här för att läsa mer! »

Veckans spaning

Vi på CHECK! söker fler medarbetare!

Vi på CHECK! växer och söker nu fler kreativa själar till vårt team. Känner du någon som precis som vi är en sociala medier-nörd, älskar att skriva eller brinner för att skapa innehåll som når ut? Eller är det kanske du? Vi söker nu en Social Media Manager, Copywriter och innehållsproducent som kan komplettera team CHECK!.

Klicka här för mer information! »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg