Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Upprörda studenter anmäler dejtingkampanj

Utanför Chalmers i Göteborg har det annonserats om en dejtingsida där rika möter vackra. Kampanjen uppmanar studenter att skaffa sig en “sugar daddy” istället för att ta studentlån, alltså dejta äldre rika män. Bilden föreställer en kvinnas överkropp iklädd endast bh. Om syftet med den osmakliga kampanjen var att väcka starka känslor hos studenterna har de lyckats, då det skickats in ett flertal anmälningar till Reklamombudsmannen angående kampanjen. Det har skrivits många artiklar om dejtingsidan vilket ökar medvetenheten. Frågan är dock om all publicitet verkligen är bra publicitet…?

Läs mer om kampanjen här

Veckans update

Facebook uppdateras ständigt

Facebook har snart allt som alla andra har, då de i stort sett kommer med en ny uppdatering varje vecka. Här är tre uppdateringar som är påväg just nu:

  • De rikta sig mer mot yrkeslivet och LinkedIn’s territorium genom att tillåta användare att hitta “mentorer” på plattformen. Baserat på utbildning, jobb och vänner matchas användare ihop med sina mentorer.
  • Facebook utformar ett verktyg för krishantering i världen. När det händer något allvarligt kommer det finnas information och filmer samlat. Förutom verktyget Safety Check finns där även verktyg för att samla in pengar i anslutning till krisen.
  • Appen Houseparty är en app där användarna kan ha videosamtal med en hel grupp. Facebook kommer nu med en konkurrent vid namn Bonfire. Det är oklart när det ska lanseras i Sverige men uppdateringen har precis anlänt till Danmark.

Läs mer om uppdateringarna här

Veckans spaning

iPhone firar 10-årsjubileum

Förra veckan lanserade Apple nya iPhone 8, iPhone 8 plus och iPhone X. Precis som varje år har alla olika åsikter om de nya modellerna. iPhone 8 är snarlik iPhone 7 medan iPhone X är en modell som riktar sig mot framtiden. De nya modellerna har inte bara ett hårdare glas framtill utan även glas baktill. Detta kritiseras av flera sidor på nätet då det anses vara snyggt men lite för ömtåligt. Något annat som fått mycket kritik är att iPhone X har en svart ruta längst upp som täcker en del av skärmen. Denna ruta är nödvändig för att man ska kunna använda sig av FaceID men tyvärr inte så snygg. Apple försöker lösa detta genom att utforma appar som anpassar sig till rutan.

Läs mer om modellerna här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg