Veckans Digitala Check v.37

 

Veckans snackis #1

Restriktionerna släpps i slutet på september

Efter 1,5 år med coronarestriktioner har vi äntligen fått ta del av lite happy news! Regeringen meddelar att de släpper på öppettiderna och begränsningarna på restauranger, idrottsevenemang och konserter, och det blir också tillåtet att dansa på nattklubbar. Kulturvärlden jublar när deltagartaket för scenerna lyfts och flera artister har gått ut på sociala medier och ropat ut sin glädje över att kunna återgå till jobbet och visar glatt upp sina nya turneédatum. Hurra säger vi och ser fram emot att kunna gå på fler Bajenmatcher!

Läs mer om nyheten här! »

Veckans snackis #2

Hollywoodkvinnor står upp mot Texas nya abortlag

Den 1 september trädde en ny abortlag i kraft i delstaten Texas i USA. Den nya lagen förbjuder abort efter den sjätte graviditetsveckan, även vid fall av våldtäkt och incest, samt gör det möjligt att stämma läkare som utför aborter. Lagen har fått stark kritik från flera håll och över 100 skådespelare och artister har gått ut på sina sociala medier och uppmanat sina följare att skriva på ett uppror. Nu sprids hashtaggen #Bansoffourbodies av stjärnor som Reese Witherspoon, komikern Amy Schumer, Sex and the city-stjärnan Cynthia Nixon och sångerskan Pink på Instagram.

Läs mer om nyheten här! »

Veckans spaning

Instagram gör det enklare att verifiera konton

Du kanske har sett en liten blå bock bredvid ett Instagramkontos namn någon gång? En blå bock innebär att ett konto är verifierat, alltså att personen, kändisen eller varumärket du följer är autentiskt. I veckan berättade Instagram att de har gjort uppdateringar som bidrar till att det ska gå enklare att verifiera kontot direkt i appen. De gjorde uppdateringar för att användare lättare ska förstå vad som krävs för verifiering, förenkla processen och ge mer insyn i sina krav. Instagram analyserar olika faktorer när de väljer de konton som kan eller inte kan verifieras: antal följare, äkthet, unik profil, fullständig profil och typ av konto. Lycka till med din verifiering!

Läs mer om vår spaning här! »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg