Veckans snackis

Corona-karantän ger uppror till ny trend på sociala medier; #stayathomechallenge

Att sättas i karantän har blivit verklighet för de flesta på grund av coronavirusets utbrott. Många människor kan säkerligen uppskatta en mysig dag med hemmajobb, men flera veckor kan framkalla tristessen. #stayathomechallenge är en utmaning som skapats och den går ut på att filma sig själv när man jonglerar med en toapappersrulle, publicera videon och sedan nominera tre vänner som ska göra detsamma. Många fotbollsstjärnor har tagit sig an utmaningen i kampen mot karantän-tristessen. Känner du dig manad?

Läs mer här

Veckans update

Instagram introducerar annonsering på IGTV

Sociala medier utgör idag bland de största plattformarna för kommersiell annonsering. Nu vill Instagram utöka möjligheterna för kreatörer att tjäna pengar. IGTV ger användare valet att publicera längre videos än de 60 sekunder som tidigare har erbjudits, något som möjliggör publicering av en helt ny typ av material. YouTube har tidigare varit i framkant som plattform för längre videos med en väl utformad annonseringsfunktion för kreatörer att tjäna pengar på. Nu har Instagram bekräftat att de vill köra på en liknande variant för IGTV och har redan tagit kontakt med utvalda kreatörer som har fått äran att vara först ut med att testa det nya annonseringsverktyget.

Läs mer här

Veckans spaning

Internet i Fokus digitaliseras

I ett tidigare blogginlägg har vi på CHECK! uttryckt oss om vikten av att företag prioriterar digitalisering, särskilt i sådana tider som vi befinner oss i dagsläget. CHECK! har fått äran att gästa på eventet Internet i Fokus för att föreläsa om employer branding och sociala medier. Precis som alla aktörer i samhället har även Internet i Fokus behövt anpassa sig utifrån omständigheterna och tagit beslut i huruvida ett sådant stort event kan genomföras under dessa coronatider. Med innovation och extra hårt arbete har de hittat digitala lösningar för att säkerställa att eventet kan genomföras, på distans! Alla föreläsare har fått möjlighet att förinspela sin föreläsning inför dagen. Så innovativt och smart tänkt!

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg