Veckans Digitala Check v.10

 

Veckans snackis

Följ med Therese Lindgren “I kvinnans fotspår” 

Vid skolbänken har vi mestadels fått lära oss om kungar, kejsare och manliga medborgarrättskämpar. Samtidigt har kvinnorna lämnats utanför och blivit osynliga. Therese Lindgren är en av dem som vill förändra detta och har därför skapat podden “I kvinnans fotspår”. Hon vill upplysa mer om de kvinnor som gjort avtryck med målet att de ska bli en större del av skolans undervisning. Kvinnorna som har slagits för sina rättigheter, tagit ställning mot diskriminering och kämpat för frihet. I podden får vi ta del av historia varvat med händelser från idag, Thereses egna reflektioner och diskussioner med inbjudna gäster. Podden har fått positiv respons och delats av många på sociala medier. Vi på CHECK! beundrar Therese för hennes initiativ och vill givetvis sprida budskapet vidare!

Klicka här för att lyssna på första avsnittet!

Veckans update

Lansering av TikTok For Business 

TikTok har lanserat en ny profil som kallas TikTok For Business. I profilen ger appens interna experter tips och råd om kreativa lösningar för hur du kan marknadsföra ditt företag på bästa sätt. Målet är att hjälpa företag att nå ut till en bredare publik för att på så vis skapa fler kontakter. I profilens första inlägg delas tips om hur du kan marknadsföra ditt företags kampanjer för att locka och skapa intresse hos andra. Med det sagt är det ingen tvekan om att TikTok fortsätter leverera!

Klicka här för mer information om profilen! 

check-kommunikationsbyra-vdc-näthat-biancaingrosso

Veckans spaning

Nu räcker det.

“Hon kanske har 1,2 miljoner följare men också bara ett hjärta…”, som Elaine Eksvärd så påtagligt och känslofyllt formulerade det. När Bianca Ingrosso i tårar var tvungen att be sina följare att sluta trakassera henne rann bägaren över. Under förra veckan var det många inom branschen som ställde sig upp, höjde rösten och sa ifrån mot näthat. Vi har under en längre tid sett hur hatkommentarer normaliseras och tar en självklar del av klimatet på sociala medier. Hur framför allt unga kvinnor, influencers och offentliga personer tvingas ta emot personangrepp och kränkningar som inte är något annat än ren mobbing. Hat är alltid hat och det är aldrig berättigat, oavsett om det sker i verkligheten eller bakom en skärm. Med det här inlägget vill vi på CHECK! visa vår ståndpunkt och vårt stöd till de som dagligen tvingas utstå det obefogade näthatet. Vi står bakom er. 

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg