Hand som håller i mobiltelefon

“Hur verifierar jag mitt Instagramkonto?” är en vanlig sökfras när det kommer till sociala medier just nu. Med det här inlägget ska vi bena ut vad det är och hur du ansöker om en verifiering.

Vad är då ett verifierat Instagramkonto?

Jo, ett Instagramkonto är verifierat då en blå bock syns bredvid namnet under bilden i profilen. Verifieringen innebär att kontot i all säkerhet tillhör den offentliga person, företaget eller varumärket som har det. Det betyder också att Instagram har godkänt ansökan om att få kontot verifierat. Bocken finns för att höja tryggheten för Instagrams användare då det varit vanligt med fejkkonton under åren. Ett verifierat konto syns även högre upp i sökfunktionen.

Här är villkoren som behöver uppfyllas för att skapa ett verifierat konto:

Instagram utgår från ett antal faktorer när de bedömer verifieringsansökningar:

  • Kontot måste representeras av en verklig person eller ett registrerat företag
  • Kontot måste vara det enda kontot som representerar den verkliga personen eller det registrerade företaget.  Undantag kan göras för språkspecifika konto
  • Kontot måste vara offentligt, innehålla bakgrundsbeskrivning, ha minst ett inlägg och en profilbild
  • Konton med ett generellt innehåll (t.ex. @pupflix) verifieras inte
  • Kontot måste påvisa att grundaren till kontot är välkänd och eftersökt. Konton som visas i flera nya källor granskas och detsamma gäller betalt innehåll samt kampanjinnehåll

Hur gör du för att ansöka om verifiering?

När du är inloggad på ditt konto och står på profilsidan för kontot har du tre streck upp till höger, tryck där. Längst ner i menyn som syns till höger finns ett kugghjul med valet Inställningar, tryck där. Under alternativet Konto finns Begär verifiering, tryck där och följ instruktionerna. Du måste kunna visa en id-handling eller ett officiellt företagsdokument (t.ex. skattedeklaration eller en nyligen betald räkning) för att Instagram ska kunna behandla din ansökan.

Instagramvy

Vad händer när du har ansökt om verifiering?

Instagram granskar din förfrågan om verifiering och meddelar dig om du godkänts eller inte.

LYCKA TILL!!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg