instagram-shopping

Tidigare har det varit omständligt när man velat sälja, eller köpa, något på Instagram. Begränsade länkningar till e-handel och många klick har gjort det svårt för användarna att kunna köpa saker de sett i sitt flöde. Nu har Instagram hittat en lösning på det här problemet genom att lansera funktionen Instagram Shopping där användarna kan köpa produkter snabbt och smidigt genom flödet eller en köp-knapp i företagsprofilen. Nedan listar vi allt du behöver veta för att sätta igång med Instagram Shopping för din e-handel.

Vad du behöver innan du sätter igång

- En företagsprofil på Instagram

- En profil som är ansluten till en Facebook-katalog. Det kan du skapa via Business Manager, Shopify, Bigcommerce eller direkt via företagets Facebook-sida

- Sälja produkter som tillgodoser Facebooks produkthandelsavtal för säljare och handelsriktlinjer

- Den senaste uppdateringen av Instagram-appen

Hur du skapar en Facebook-katalog via företagets Facebook-sida:

Gå till ditt företags Facebook-sida och klicka på redigera sida under inställningar. Leta fram butik och klicka på lägg till flik. Nu kan du lägga till produkter och tjänster i butiken. Det är alltså dessa som du kommer kunna tagga genom Instagram Shopping.

Läs mer om hur du gör här.

Hur man gör för att tagga produkter på Instagram:

Då är det dags att aktivera ditt konto för produkttaggning. Öppna din Instagram-profil och gå in på inställningar, och sedan vidare till Shopping, därefter fortsätt. Nu kan du välja en produktkatalog att ansluta till din företagsprofil.

När du vill tagga dina produkter i en bild går du in i redigeringsläget, antingen på en gammal bild eller skapar en ny, och trycker på produkterna du vill tagga. Då kommer en ruta upp där du kan välja produkt.

Det är även fritt fram att tagga fler produkter i samma bild. Funktionen att kunna tagga sina produkter även i Instagram Stories håller på att utvecklas och fler och fler företag får tillgång till funktionen. För tillfället jobbar Instagram även på en helt fristående app som kommer låta användarna shoppa direkt genom flödet, istället för att riktas vidare till Facebook-shoppen.

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg